HOME     ∙     SCHERMEN     ∙     ONTWERPERS     ∙     FAQ     ∙     ACCOUNT AANVRAGEN     ∙     CONTACT

De 10 meest gestelde vragen

1. Ik wil ToetsTotaal alleen gebruiken om toetsen na te kijken en niet om cijfers in te voeren. Kan dat?
Ja. De cijfers van de toets komen direct in een lijst te staan. Deze lijst kan uitgeprint worden of gekopieerd naar bijvoorbeeld Excel.

2. Moet ik persé nakijken?
Nee, de cijfers komen evenwel in de cijferlijst te staan. We verwachten echter dat een leerkracht wel zijn/haar oog over de toetsuitslag wil laten gaan, ToetsTotaal laat standaard alleen de foute antwoorden per leerling zien. Dit blijft de verantwoording van de leerkracht.

3. Welke type vragen heeft ToetsTotaal?
De meerkeuzevraag, de open vraag, de goed/fout vraag, de woordbetekenisvraag en de keuzelijstvraag. De laatste type vraag is een bijzondere. De leraar kan hierin een lijst met antwoorden geven, waaruit de leerling het juiste antwoord moet kiezen.

4. Vormen typfouten van leerlingen een probleem?
Dit speelt vanzelf niet bij elk type vraag. Bij de open vraag kunnen meerder soorten kernwoorden ingevuld worden waarna gezocht moet worden. Bij de woordbetekenisvraag moet 80 procent van het woord goed gespeld zijn.

6. Komen alle vragen bij de leerling in één keer op het scherm?
Dat kan, maar dan moet dat wel ingesteld worden door de leerkracht. Standaard staat de toets op 'vraag voor vraag'.

6. Kun je als leerkracht de uitslag van de toets wijzigen?
Ja. Ten eerste kan eenvoudigweg het cijfer gewijzigd worden. Daarnaast kan de normering worden aangepast. Tenslotte is het mogelijk om een vraag op te waarderen door het puntenaantal te wijzigen.

7. Kan een leerkracht ook een toets maken bij een nieuwe methode (die bijvoorbeeld net is uitgekomen)?
Ja. Toetsen worden gekoppeld aan een jaargroep, een vak, een methode en een hoofdstuk. Als een vak of een methode niet voorkomt in het programma, kan de gebruiker deze aanvragen. Betreffende vak of methode wordt dan direct aangemaakt, maar ook gecontroleerd door de supervisor van ToetsTotaal.

8. Wordt het geen rommeltje in zo'n pakket waarin iedereen maar toetsen kan maken?
Tot nog toe niet. Elke school heeft een eigen database die in eigen beheer is. Alleen goedgekeurde toetsen door de supervisor van ToetsTotaal worden toegankelijk gesteld voor iedereen.

9. Hoe zit het met de beveiliging van ToetsTotaal?
Omdat elke school zijn eigen database heeft, is ToetsTotaal onderscheiden van vele andere online programma's. Daarnaast heeft elke school een unieke url (snelkoppeling) passend bij die ene database. Tenslotte is elke url beveiligd met een inlogsysteem.

10. Kunnen cijfers in ToetsTotaal geplakt worden?
Ja. Vanuit Excel kan altijd een kolom geplakt worden. Dus als rechtstreeks niet lukt, kan dit programma altijd als tussenstap worden gebruikt.

Nieuws

   Actie!

Om de nieuwe gebruikers uitgebreider de tijd te geven om kennis te maken met ToetsTotaal, kan dit product (rond de zomervakantie) gratis uitgeprobeerd worden tot 22 augustus 2009! Actie geldig tot 22 juni.
Geschreven op 09-06-2009

   Prijs

In tegenstelling tot veel andere programma's, wordt voor ToetsTotaal alleen betaald voor de groepen die gebruik maken van dit programma; en dat voor de prijs van maar € 79,95 per groep!
Geschreven op 06-05-2009

   Overzichten

N.a.v. vragen: In het totaaloverzicht staan alle toetsen van de school; in het afneemoverzicht degene die geladen zijn voor de leerlingen.
Geschreven op 11-03-2009

   Opening

Na een succesvolle testfase door verschillende gebruikers, kan ToetsTotaal vanaf heden door elke school worden gebruikt.
Geschreven op 05-02-2009

   Proefabonnement

Probeer ToetsTotaal een maand lang gratis uit. Het verplicht tot niets!
Geschreven op 05-02-2009